Egyedülálló és Páratlan

Büszkén mutatjuk be az évek alatt elkészült, egyedi igényekre szabott termékeinket.

Prémium kategóriás handtuft szőnyegeink egyedi megrendelés alapján készülnek, amelyekhez helyszíni felmérést követően különböző szín- és méret kombináció választható. Mindegyikből lehet kérni komplett termékcsaládot, amelynek darabjai végigvonulnak a lakás különböző helyiségeiben.

Áttört hatású
szőnyegek

„Légies klasszikusok prémium minőségben.”

Áttört hatású
szőnyegek

A handtuft szőnyegek stabil szerkezete és sűrűsége lehetővé tesz egy új dimenzió megjelenését a szőnyeg felületében. A robosztus egybefüggő felület áttörésével, azaz a lyukak kialakításával Brinkus-Vándor Kata szőnyegei könnyedséget és légiességet sugároznak. A dizájnelemként megjelenő lyukaknál az előtűnő padló színe a tér szerves részévé teszi a szőnyeget.

Energy Field

Ez egy igazán dinamikus és kifejező szőnyeg. Míg az energia központi forrása egy kerek asztal helyét jelöli ki addig a szerteágazó, lyukként megjelenő kecses vonalak a padló színét hangsúlyozzák. A tér több pontjára kinyúló energiamezők így válnak légiessé és az enteriőr részévé. Ez a szőnyeg a tervező javaslatára többféle színkombinációban rendelhető, amihez alapanyagként az új-zélandi gyapjút, mohairt, selymes bambuszt vagy tencel fonalat érdemes választani.

Doodle Circle

„Érzelmeket generáló gesztusvonalak, látványos dinamikával."
A tervező ezekkel a szőnyegekkel, vagy fali képekkel érzelmeket vált ki, s elgondolkodtat. Feszegeti a technikai vívmányok adta lehetőségeket. A szőnyeget vonalként alkalmazza, melyek dinamikus egymásba fonódása energikus hatást keltenek. A vonalak közötti lyukak fokozzák a különös térhatást. Minden darab különböző anyagból; új-zélandi gyapjú, mohair, bambusz, tencel vagy újrahasznosított fonalból és színből készül. A különböző körgyűrűk rétegződése, és azok találkozási pontjai egy rendezettebb és mégis játékos szőnyeget eredményeznek. Kis mérete miatt különböző helyiségek látványos dísze lehet.

Snow-Tree Bark

A hó fedte fakéreg stilizált makro rajzolata kétféle színből áll össze. A negatív plasztika mélységét a sötétebb tónussal fokozzuk, a világosabb pedig a domborodó felületek kiemelésére szolgál. Formája miatt nemcsak önálló dísze az adott térnek, de tökéletesen illeszkedik egy U-alakú kanapéhoz is. A fakéreg plasztikus, matt felületének természetes megjelenését leginkább az új-zélandi gyapjú vagy a mohair fonalak biztosítják. Ez a szőnyeg bambusz vagy tencel fonal hozzáadásával selyemfényű variációban is rendelhető.

Meditation Waves

Felgyorsult világunkban egyre fontosabbá válik az otthon nyugalmának kialakítása. A szőnyeg vizuális üzenete lágy hullámaival, íveivel segít az elme és a test ellazításában, valamint az érzelmi egyensúly megtalálásában. Belső terekbe új-zélandi gyapjúból, mohairből vagy valamelyik selymesen csillogó növényi fonalból készítjük ezt a modellt, de letisztult vonalvezetése miatt újrahasznosított PP-fonalakból (PET-palackból) lehetőség nyílik kültéri szőnyegként is megrendelni.

Golden Circular Garden

A Golden Garden kiegészítő darabja, melyben az organikus minta ebben a szőnyegben is jelen van, ami követi a szőnyeg formáját. A lyukak körbe ölelik az indákat, és az előtűnő padló láttán a súlyos, kissé már barokkos minta könnyedebbé, légiessé válik. Elsősorban új-zélandi gyapjúból vagy mohair fonalból gyártjuk, de egy exkluzív megjelenéshez a banán, bambusz vagy más botanikai fonal keverékét javasolja a tervező.

Golden Garden

Egy igazi klasszikus darab, ami organikus mintájával hívja fel magára a figyelmet. A lyukak körbeölelik az indákat, így az előtűnő padló láttán a súlyos, kissé már barokkos minta könnyedebbé, légiessé válik. Kör formája és kis mérete miatt nemcsak egy klasszikus stílusú térbe illik, de egy letisztult enteriőr hangsúlyos kiegészítőjeként is megállja a helyét.

Doodle - Magenta

„Érzelmeket generáló gesztusvonalak, látványos dinamikával."
A tervező ezekkel a szőnyegekkel, vagy fali képekkel érzelmeket vált ki, s elgondolkodtat. Feszegeti a technikai vívmányok adta lehetőségeket. A szőnyeget vonalként alkalmazza, melyek dinamikus egymásba fonódása energikus hatást kelt. A vonalak közötti lyukak fokozzák a különös térhatást. Minden darab különböző anyagból; új-zélandi gyapjú, mohair, bambusz, tencel vagy újrahasznosított fonalból és színből készül.

Piano

Rendezett minimál stílus jellemzi ezt a szőnyeget, amely letisztult eleganciájával tökéletes kiegészítője lehet egy Contemporary, Minimalista, vagy High-Tech stílusú enteriőrnek. A szabályosan végigfutó, mértani lyukakon áttűnő padló színe egységet alkot a szőnyeg és a tér között. Elsősorban új-zélandi gyapjúból vagy mohair fonalból gyártjuk, de egy magasabb minőségű, exkluzív megjelenéshez a selyemfényű banán, bambusz vagy más botanikai fonalal keveréke is ugyanolyan jó választás.

Világító szőnyegek

„Szabadalmaztatott technikai megoldás,
mérnöki precizitással.”

Világító
szőnyegek

A világító szőnyegek mintázata valamint a beépített LED-ek színe és intenzitása különleges atmoszférát biztosítanak az adott enteriőrnek.
A funkcionális igényeket figyelembe véve az E-Rug izgalmas kiegészítője lehet egy magánlakásnak, egy szállodai lobbinak, egy bemutatóteremnek vagy egy nívós iroda várótermének, tárgyalójának. A szőnyegbe épített elektronika kialakítását és működését villamosmérnök segítségével biztosítjuk az engedélyezett
tűz- és érintésvédelmi előírásoknak megfelelően.

Eden

A három részből álló szőnyeg együttest egy burjánzó organikus növényi minta köti össze kilépve ezzel a megadott keretrendszerből. Az Eden fogalmát és misztériumát sokan sokféleképpen értelmezik. Ezt a titkot szerette volna a tervező kifejezni a sötét antracit színnel és az igazságot megjeleníteni a beépített LED-ek tiszta fényével. Ezt a terméket új-zélandi gyapjúból, mohairből, selyemfényű bambusz vagy tencel fonalból gyártjuk változtatható színkombinációban.

Moon Stripe

Ez a szőnyeg arany és ezüst színben rendelhető magas minőségű új-zélandi gyapjúból, mohairből illetve a Hold fényességét kiemelve selyemfényű bambusz és tencel fonalakból. A pontszerű LED-ek, sárga és kékesfehér fénnyel rendelhetők. Letisztult formájával és derengő fényeivel ideális kiegészítője lehet egy nappalinak, hálószobának vagy egy olvasósaroknak. Alacsony fogyasztása miatt éjszaka is kiválóan alkalmas a tájékozódásra. A LED-k vízhatlanítottak és távvezérelhetők.

Bird Braid

Moduláris, azaz sorolható szőnyeg, melynek területe egyforma elemek kapcsolódásával alakítható ki. Ezek az elemek stilizált madárformák, melyek alapja a nagy kopásállóságú ipari filc. Ennek az anyagnak a felülete hímzett, tűzött, vagyis „tuft-olt”, a stilizált madártollak pedig világítanak is. Az elemek egységes tűzött felülettel is rendelhetők új-zélandi gyapjúból, mohairből vagy selyemfényű botanikai fonalból.

Applikált szőnyegek

„Matériák találkozása innovatív megoldásokkal.”

Applikált
szőnyegek

Három típust különböztetünk meg az applikációs kollekcióban: a felt and tuft, a Swarovski kristályokkal díszített és a fémbetétes szőnyegeket. Ezek a termékek egyfajta luxus életérzést sugároznak emelve ezzel az adott enteriőr színvonalát.

Tekintse meg részletes leírásunkat a NANO impregnálásról.

Felt and Tuft szőnyegek

A filc applikációval létrehozott szőnyegek két karakteres csoportja szinte minden enteriőrbe kiváló választás lehet. Az egyik típus az inverz szőnyegek, ahol a filc mintavágatával két különböző karakterű szőnyeg gyártható le, egységessé téve ezzel akár több helyiséget is egy lakáson belül. A másik típus a filc-csempe sorozat, ahol mértani formákkal ötvözzük a tűzött felületeket, létrehozva ezzel egyfajta sorolható csempe hatását. A megrendelőnek lehetősége van a választott formához illő minőségű és színű fonalat választani a tervező javaslata alapján.

Jasmine

Az alkímiában a jázmin illata és szépsége a transzmutációhoz hasonlítható, amely során az anyagok átalakulnak és átváltoznak valami magasabbrendű tárggyá, anyaggá. Ahogyan a birka gyapja filc anyaggá és fonallá alakul, úgy a technológia és a tervező e két matériát szőnyeggé transzformálja. Magas minőségű új-zélandi gyapjúból vagy mohairből rendelhető. De exkluzív megjelenéshez a selyemfényű banán, bambusz vagy más botanikai fonal keverékét javasolja a tervező előre meghatározott színekben.

Swirl

Az örvény, mint jelenség egy rendkívül sokoldalú és inspiráló vizuális elem. A spirális erő központja mindig középen mutatkozik meg, legyen ez szél vagy tengeri örvény, vagy a kialakuló fonal sodrata. Ennek az erőnek a kiemelését a tervező a technológia segítségével a filc vágatát inverz formában alkalmazza. Ez a dizájn új-zélandi gyapjúból, mohairből és selyemfényű bambusz vagy más botanikai fonalból, meghatározott színekben rendelhető.

Romboo

A filc csempe-sorozat Romboo szőnyege nem egy zárt kompozíció. A geometriára épülő raszteres felület, rendezett összképet nyújt a játékosan kifutó szélekkel. Az elemeket összekötő, plasztikus vékony tuft, azaz tűzött vonalak, a csempéket szétválasztó fuga hatását imitálják. A rombusz elemek sorolásával a felület tetszőleges irányú bővítésére ad lehetőséget. A meghatározott színű ipari filchez új-zélandi gyapjú, mohair, vagy az exkluzívabb megjelenésű selyemfényű bambusz és tencel fonalak is választhatók. A nagyobb igénybevételnek kitett területeken ajánlott a felület NANO impregnálása.

Wood

Talpalatnyi természet, ami egy szempillantás alatt bekerülhet életterébe. Míg a filc alapanyagú szőnyeg előterek, folyosók, vagy dolgozószobák nagyobb igénybevételű tereinek dísze, addig a puhább, nagyobb felületen tűzött inverz párja nappalik, hálószobák, gardróbok melegséget sugárzó éke lehet. Meghatározott színösszetételben gyártjuk választható fonalminőségben, ami lehet új-zélandi gyapjú, mohair, bambusz vagy tencel.

Swarovski betétes szőnyegek

„Talpalatnyi csillogás luxus kivitelben.”
A Swarovski-betétes szőnyegek egy életérzést sugároznak. A tökéletesen csiszolt tükörfoncsoros kristályok beépülnek a puha szálak közé, ahol a megfelelő floor-magasság, azaz szálhossz biztosítja a sérülésmentes lépést a lapos, csiszolt kristályokra.

Crystal Wave

A kristályok csillogását kedvelők körében már nem lehetetlen, hogy talpuk alatt is megjelenjen a különlegesen csiszolt Swarovski kristály. Ez az egyszerű mértani formára épülő dizájn kifejezetten hálószobába lett tervezve, ágyat körülölelő két darabból álló lelépő szőnyeg. Többféle méretben, színben és minőségben rendelhető: új-zélandi gyapjúból, mohairből és az exkluzív megjelenésű selyemfényű bambusz vagy tencel fonalból.

Fire Dandelion

Ez egy stilizált szőnyeg, ami a pitypang szél által ritkított termését ábrázolja. Az elmúlásról és a teremtésről egyaránt szól. A tervező kilépett a zárt kompozícióból, s erőteljes színekhez nyúlt, amivel látványos hatást tud elérni bármely enteriőrben. A szőnyeg szálainak mélyén ülő kristályok fénye a csiszolásnak köszönhetően más és más fényjátékot biztosít természetes vagy mesterséges fénynél, de akár félhomályban is. Új-zélandi gyapjúból, mohairből vagy selyemfényű bambuszból és tencel fonalból rendelhető.

Fém betétes szőnyegek

„Fényes-matt felületek különös térhatása.”
A sűrűn tűzött fonalak között megjelenő rozsdamentes acéllemezek, vagy a színesre eloxált alumínium motívumok különös térhatást nyújtanak. A fényes-matt felületek grafikai megjelenése még intenzívebbé teszi a padlón megjelenő formaszőnyeget. A fémdarabok egy speciális eljárással épülnek be a szőnyegek alapfelületébe. Az elemeket körülvevő megfelelő floor-magasság, azaz szálhossz biztosítja a sérülésmentes és kényelmes lépést a mindennapi használat során.

Wind Ball

Különös térhatás, lebegés jellemzi ezt a szőnyeget. Ezt az érzést az égbolt színére eloxált, beépített fém betétek okozzák. A fémek mérete és helyzete nem okoz kényelmetlenséget a mindennapok használatában. (De természetesen a tűsarkú cipő sérülést okoz a fémfelületen). Új-zélandi gyapjúból vagy Mohair fonalból kerül gyártásra, de ezt a lebegő csillogást fokozhatjuk egy Tencel vagy Botanical silk fonal választásával.

3D-szőnyegek

„Tapintható stílus, prémium minőségben.”

3D-szőnyegek

A 3D-szőnyegek olyan plasztikus felületek, ahol a szálhossz pozitív-negatív váltakozása alakítja ki a szőnyeg felületét. A formák tökéletes plasztikáját a különböző hosszúságban „belőtt” fonal-kötegek, és kikészítéskor azok precíz kézi nyírása biztosítja. Így a domborodó minta a surlófény hatására még rajzosabbá, dekoratívabbá alakítja a felületet.

Mooha

Ez a szőnyeg a köveket puhán betakaró mohát szimbolizálja. A tervező ezzel a munkájával demonstrálja, hogy óvni, védeni, szabályozni kell a textilipar ökológiai lábnyomát. Mind a mohák mind a szőnyegek egyfajta takarók a saját életterükben. Míg a szőnyeg kényelmesebbé, vonzóbbá teheti az otthon padlóburkolatát, addig a moha a természet paplanjaként védi a talaj vízháztartását és segít a szén-dioxid megkötésében. Mindkét matériának puha, süppedős felülete van és fontos szerepet játszanak az ökoszisztéma fenntartásában, illetve a klímaváltozás elleni küzdelemben. Ez a darab tiszta új-zélandi gyapjúból, valamely növényi, vagy az újrahasznosított fonalakból is készülhet.

RugStones

„Megkövült természetesség.” A tíz darabból álló szőnyegcsaláddal a tervező a természet szépségére és változatosságára kíván rámutatni. Az egyes modulok formája és textúrája egy kavicsos folyómedret idéz. Minden egyes darab a rétegződések elcsúszását használja kapcsolódásként, egy innovációs puzzle-rendszerű illesztési megoldás alkalmazásával. A kő keménységét, struktúráját és természetes színárnyalatait egy ellentétes matériával, a gyapjúval kelti életre a tervező. Nemcsak új-zélandi gyapjúból és mohairből gyártjuk, de exkluzív megjelenéshez a selyemfényű bambusz, tencel és botanikai selyem keveréke ajánlott.

Sound Melody

Mint a hangjegyek, ezek a szőnyegek is sorakozhatnak egy folyosó vagy előszoba padlóján. Minden egyes hangjegyben a rezgő hullámok képe ihlette a tervezőt, mely a legegyszerűbb képi megfogalmazással ölt testet a szőnyegekben. A színek sorolásával akár saját dallamokat is megjeleníthetünk otthonunkban. Ehhez nyújt segítséget a megadott színek és alapanyagok széles tárháza.

Springtide

A tavaszt idéző mozgalmas újrakezdés egyetlen pillanatát jeleníti meg ez a szőnyeg. Míg a kör formára épülő szőnyeg magát a pillanatot szimbolizálja, a túlnyúló mozgalmas óriás levelek a folytonosságot, a megújulást, s a természet erejét jelképezik. Látványos megjelenésével, centrikus formájával nyugalmat sugárzó dísze lehet egy nappalinak, hálószobának, egy nagyobb gardróbnak vagy akár egy szalonnak, bemutatóteremnek. Meghatározott színösszetételben rendelhető új-zélandi gyapjúból és mohairből. A friss, tavaszt idéző csillogó levelek megjelenését a botanikai selymekkel (bambusz vagy tencel fonal) tudjuk még jobban hangsúlyozni.

Wind-Moon

A Hold előtt átvonuló lágy felhők látványa ihlette ezt a szőnyeget. Szeretetreméltó, érzéki és nőies megjelenés jellemzi ezt a modellt. Lágy vonalvezetésével, simulékony megjelenésével letisztult kiegészítője lehet az enteriőröknek. Különböző méretben és meghatározott színösszetételben gyártjuk új-zélandi gyapjúból vagy mohair fonalból. A nőiességet és exkluzivitást támogató selyemfényű növényi fonalakból is rendelhető (bambusz, tencel vagy más botanikai selyem).

Palm Leaves

Számos kultúrában és vallásban jelentős szerepet játszik a pálmalevél, ami szimbolizálja az életet, a dicsőséget, bőséget és az ünnepet. A szőnyeg alakjának köszönhetően bármilyen elrendezésű ülőgarnitúra mellett jól mutat. Nemcsak új-zélandi gyapjúból vagy mohairből, de a levél fényességét visszaadó bambusz vagy valamely selymes hatású botanikai fonalból is elkészítjük. Ez a darab kültéri szőnyegként is jól funkcionál egy terasz vagy medence partjának dekorációjaként. Ezért újrahasznosított fonalakból is rendelhető, ami ezáltal fény és vízálló marad.

Spring

A természetnek számos jótékony hatása van az emberi szervezetre. A tavasz eljövetele az újrakezdés és a megújulás időszaka. Életterünket egyre több erre emlékeztető lakberendezési tárggyal díszítjük, melynek egyik ilyen darabja lehet ez a burjánzó, tavaszt idéző handtuft szőnyeg. A három darabból álló szőnyeg együttest elsősorban hálószobák kiegészítőjeként álmodta meg a tervező. Elsősorban új-zélandi gyapjúból vagy mohair fonalból rendelhető meghatározott színösszetételben. Exkluzívabb megjelenést érhetünk el a gyöngyházfényű növényi selymek; botanikai, tencel, bambusz, banán fonalak keverésével.

Fire Rose

A metaforikus jelentéssel bíró szőnyeg formájával, kecses indáival, a térbe kúszó leveleivel és színével egyedi atmoszférát eredményez az enteriőrökben. Nevéhez hűen kifejezi a szenvedélyt, a romantikát és mindazt a varázslatot, ami mindenkiben ott rejlik. Új-zélandi gyapjúból, mohairből de a nap csillanó fényét idéző selymes botanikai, bambusz vagy tencel fonalból is rendelhető meghatározott színekben.

Sunspot

A lemenő nap teljességét, erejét, sugarainak jótékony hatását jeleníti meg a tervező ebben a szőnyegben. Az egyszerű, mértani elemekre épülő robosztus szőnyeg lágyan hullámzó szélekkel, a nap sugarainak lüktetésével és osztott felületével nappalik, szalonok vagy hálószobák melegséget sugárzó darabja lehet. Meghatározott méretekben és színösszetételben rendelhető új-zélandi gyapjúból, mohairből. Azonban a Nap fényének selymes csillogását bambusz, tencel vagy más botanikai selyem használatával exkluzívabbá tehetjük.

Mars

Ez a szőnyeg süppedős hosszú szálaival olyan, mint a vörös bolygó por lepte rétege. A szőnyeg határozott nyomvonalaival, melyeket teleszkópokon keresztül érzékelhetünk, egy elképzelt világot sugall. Formája kiválóan idomul nappalik, hálószobák berendezéséhez, de akár házi moziszobák akusztikai megoldásaként is jól működik. Elsősorban új-zélandi gyapjúból, mohairből gyártjuk, de selyemfényű bambusz és gyapjú vagy bambusz és mohair keverékét is választhatja a megrendelő.

Sound Waves

Ez a termék kiváló példája az étkező szőnyegek praktikus és mégis látványos elhelyezésének. A robusztus, hullámokkal tagolt szőnyeg kellemes használatot biztosít az asztalnál ülőknek. Míg a széket akadálymentesen helyezhetjük bárhova, addig lábunk a puha szőnyeggel érintkezhet. Javasolt színösszetételben és anyagkombinációban rendelhető az új-zélandi gyapjú, mohair vagy az exkluzív megjelenésű, selyemfényű bambusz fonal és gyapjú keverékéből.

New Waves

Dinamikus erővonalak egysége jellemzi ezt a szőnyeget, amelynek nemcsak színösszetétele erőteljes, de mozgalmas vonalvezetésével is életteli színfoltja lehet egy enteriőrnek. Nemcsak új-zélandi gyapjúból, mohair fonalból vagy bambusz-mohair keverékéből készítjük, hanem az exkluzívabb megjelenésű, selyemfényű tencel vagy botanikai selyemből is rendelhető ez a szőnyeg választható színkombinációban. 

Love

A szerelem érzetének kivetített képe összpontosul ebben a szőnyegben. A teljességet sugárzó kör és a lágy érzelmi szálak egysége többféle stílusú otthonba illik bele. A szerelmi időszakokat különböző színekkel lehet kifejezni. Így ezekre az érzelmi változásokra a tervező meghatározott színösszeállításokat javasol. Az érzelmeket nemcsak a színek látványa, hanem tapintás is fokozhatja. Ezért ez a modell bambusz, banán, tencel vagy más botanikai selyemből is rendelhető.

A Handtuft technológia segítségével vállaljuk egyedi, prémium minőségű szőnyegek tervezését és gyártását szakmai javaslatok és helyszíni felmérés alapján.