Handtuft
Technológia

...a tökéletes kézműves munkához türelem és idő kell…

Technológia

A Handtuft technológia kézi tűzést jelent, ami a fonalkötegeket hurkok formájában lövi be egy kézzel vezérelt tűzőpisztollyal az alapvászonba.

A technológia Stanislav V’Soske nevéhez fűződik, aki 1924-ben hozta létre az első tűfejes belövőpisztolyt, mellyel forradalmasította a szőnyeggyártást.

A hagyományos kézzel csomózott szőnyegekhez képest (ahol a láncfonalakat egyesével körbeölelő vetülék hurkok alkotják a vastag nyírt felületet), a tűzőpisztoly levegőbefúvással U-alakú hurkokat lő be a ritka szövésű feszített alapvászonba. A hurkok stabilitását egy takaró vászon és egy vizes bázisú, nem toxikus ragasztó rögzíti.

Workflow

A fonal különböző szálhosszúságát a pisztoly más-más méretű tűfejének cserélésével lehet elérni. A szálak egyenletes sima felületét gyalulással (shearing machine), a finom vonalak, negatív plasztikák nyírását kis kézi nyírógéppel (carving machine) lehet kialakítani. Az utolsó munkafázisnál, a tökéletes ívű plasztikák kialakításához, nagy gyakorlattal rendelkező biztos kézre van szükség és egy jó ollóra.

Minőség

A Tuft technika tulajdonképpen olyan szőnyegek készítésére alkalmas eljárás, melyek felülete és struktúrája megegyezik a perzsa szőnyegek karakterével, minőségével. A különbség mégis óriási. Míg a perzsa csomókat egyesével, kézműves eljárással készítik (6-20-30 hónapon át mérettől és sűrűségtől függően), addig az ipari technikának köszönhetően egy szoftvervezérelt Robot (ROBO-TUFT) nem csak bármilyen formára képes alakítani egy területet, de akár fotó minőségű vagy 3D-felületű terméket is képes legyártani órákon/napokon belül (mérettől, bonyolultságtól függően).

A Handtuft technológia segítségével vállaljuk egyedi, prémium minőségű szőnyegek tervezését és gyártását szakmai javaslatok és helyszíni felmérés alapján.

Színek és
anyagok

Kollekcióink minden színét és alapanyagát gondosan választottuk ki, hogy a legmagasabb minőséget és tartósságot biztosítsuk.

A termékeink többféle színrendszer alapján készülnek, amelye(ke)t a tervezés során egyéni konzultáció keretében választhatnak ki a megrendelők a mintakönyvből. A találkozó alkalmával a tervező a szín- és anyaghasználatra minden esetben javaslatot tesz, hogy a kívánt modell megfelelően tudjon illeszkedni az adott enteriőrhöz.

Handtuft szőnyegeink az alábbi alapanyagokból készülhetnek:

Segítünk kiválasztani az Ön számára legideálisabb színeket és anyagokat! Kérjen segítséget a tervezőtől, aki előzetes egyeztetést követően a rendelkezésére áll!

Árajánlatkérés